2B tapuları Ortaca'da hak sahiplerine dağıtıldı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde orman vasfını kaybetmiş olarak bilinen 2B arazilerinin tapuları düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2013 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2B tapuları Ortaca'da hak sahiplerine dağıtıldı

Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen tapu dağıtım törenine; Kaymakam Hüseyin Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Cemil Durak, Dalyan Belde Belediye Başkanı Arif Sarı, Muğla Defterdar Vekili Ahmet Sümer, Tapu Müdürü, Mal Müdürü Hüseyin Özcan ve 2 B hak sahipleri katıldı.

Tapu verme töreninde konuşan Kaymakam Hüseyin Yılmaz; “Ortaca'da 2B arazisi olarak 2 bin 85 kişiden, bin 984'ünün arazilerinin tapusunu almak için başvuruda bulunmuştur. 2 B Yasasının temel amacının vatandaş ile devlet arasında uzun süredir devam eden problemin çözülüp, vatandaşa tapusunun teslim edilmesidir. Bu sürecin herkese hayırlı olmasını dilerim.”

Muğla Defterdar Yardımcısı Ahmet Sümer ise dağıtılan tapuların sahiplerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Dalyan Beldesi ile Gökbel ve Sarıgerme Köylerinde bulunan 2 B arazilerinde ise, kadastro çalışmalarının devam ettiği, bu çalışmaların 2 ay içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine bildirileceği öğrenildi. Törende temsili olarak 8 kişiye tapuları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber